9 mei 2021 linnen en meer...

Nu ik eenmaal op gang ben gaat het heel "lekker" met het weven van de doeken. Ik ben al met de tweede bezig.
De eerste doek die ik afknipte om fouten te kunnen herstellen is al in de witte was mee gewassen. Het extra geweven stuk, proeflap zogezegd, is na het wassen in de droogtrommel verder behandeld. De theedoek heb ik te drogen gehangen op het rek.
En dat is een geweldig verschil. De trommelgedroogde is heel soepel, de luchtgedroogde kan nog wel wat hebben om soepeler te gebruiken. Duidelijk is dat  de  doeken een paar keer in de kookwas mee mogen. Zo worden ze steeds beter en functioneler.
 Zoals steeds weer opnieuw, na de was- en droogbeurt, gaat mijn betere helft aan de slag met de stoomstrijkijzer om alle droogplooien uit de lap te strijken. Dan ziet het resultaat weer zó veel beter uit! Pas na enkele wasbeurten zal de doek optimaal soepel zijn en gebruiksvriendelijker.

Het is moederdag. de dag gaat voor ons zonder extraatjes voorbij. Het warme weer hebben we volop benut. We maakten een wandeling van bijna drie uur. En weer zo veel mogelijk veld- en holle wegen. Het was druk, vooral fietsers in allerlei soorten en kwaliteiten. Renners, mountainbikers, e-bikers, scooters, maar ook wel wat wandelaars. Om twaalf uur gingen de terrassen open, we waren ter hoogte van PEIL 5, in Schinnen. Helaas geen plek meer te krijgen, wat wel kon, een coffe-to-go. Dat hebben we niet genomen, we mochten gelukkig wel een sanitaire stop maken. Dat lucht op!

Reactie toevoegen