5 juli 2022 terug

Alweer veertien, vijftien, zestien dagen verder, de dagelijkse beslommeringen eisen weer hun aandacht, we zijn vanmorgen weer terug bij Gitek geweest, veel gepraat, weinig gesport,de vaste groep wil weten hoe we het gehad hebben. "En ook goed weer?" "Ja, heel goed wandelweer, als het geregend had dan was dat 's nachts, dus..." "En nu weer het gewone, trainen om de kilo's eraf te krijgen, zeker!" 
Nou dat valt al reuze mee. Niet noemenswaardige verschillen met voor de vakantie.
Want we waren op vakantie.
Op het bekende, vertrouwde adres. Kleinwalsertal, Oostenrijkse enclave in Duitsland, zonder doorgaande weg.
We konden heel veel en heel goed wandelen op de talrijke paden door bossen, langs beekjes, riviertjes, de berg in, met de lift naar 2000 mtr om daar te lopen.
   Na een stevige wandeling smaakt de Leberknödelsuppe uitstekend,
je moet wel van lever houden. En als die niet je voorkeur geniet kun je nog altijd Flädlesuppe nemen, royaal gevulde runderbouillon. De vulling is in reepjes gesneden Flädle. Wij noemen dat flensjes. Of Griessklöschensuppe, Backerbsen, Maultaschen, Markklösse, allemaal varianten op beproefd recept: Brühe, soms Kraftbrühe, gevuld met een van de lekkernijen.
Al naar gelang de Gasthof, Jausenstation, Restaurant, Bauernstube, Waldeinkehr  zijn die smakelijker of minder lekker. Pannenkoeken zijn ook niet overal van dezelfde kwaliteit!

Reactie toevoegen