31 mei 2021 Op de grote stille heide...

.....dwaalt de herder eenzaam rond.
Helaas, we hebben de herder niet gezien, noch zijn witbewolde kudde, trouw bewaakt door zijn hond.
Wat we wel zagen waren wandelaars, mountainbikers, e-bikers, en honden, die wél aangelijnd werden zodra we in het zicht van de baasjes kwamen.
We waren vanmorgen, als afwisseling, weer eens naar de Brunssumer Heide gegaan om er te wandelen.
Het is meer dan tien jaar geleden dat we er voor het laatst waren, schat ik.
En wat is er veel veranderd! Brede wegen, betonnen fietspaden, ruiterpaden, halfverharde wegen, het grote en het stille is ver te zoeken.
De routes die uitgezet waren niet altijd even duidelijk, jammer genoeg.
      

Het was een pittige wandeling, we deden er bijna drie uur over om weer terug te komen bij het informatiecentrum annex pannenkoekenrestaurant Schrieversheide. Het terras was open, de zon scheen, er stonden grote parasols, alles bij elkaar een goede plek om even bij te komen van de vermoeienissen. Het was al lunchtijd voorbij, we aten een luxe tosti, heel smakelijk opgediend, lekker knapperig broodje, royaal belegd. Je kunt het slechter treffen!

Vanavond, na de avondboterham, heb ik het dwalen van de herder overgenomen. In de wei groeien de brandnetels voorspoedig. Daar moet dan gewasbeschermend opgetreden worden. Ja, dan dwaal je van links naar rechts, van onder naar boven door het hoge gras en spuit waar dat nodig is om het onkruid de baas te blijven.
Deze tocht was dan zonder kudde en zonder trouwe hond.

Reactie toevoegen