30 maart 2020 Sir Peter Ustinov

Categorie: 

Toen deze edele heer geridderd werd en voortaan als SIR door het leven zou gaan, moest hij knielen voor de Queen.
Omdat hij al wat ouder was, werd hem gevraagd of hij dat nog kon.
Zijn antwoord:" Ik kan wel knielen, maar ik weet niet of ik dan nog recht kom!"
Hij werd geridderd.

Aan deze anekdote moest ik denken toen ik vanmiddag in en onder het getouw op zolder gekropen was om een aantal binddraden te wisselen.
Met veel moeite zat ik uiteindelijk zó onder de ketting, die de geboortedoek gaat worden, dat ik met wat moeite de ene binddraad kon losmaken en op een andere plaats kon aanbinden. Nodig om een panamabinding te kunnen weven.
Toen dat gebeurd was moest ik ook weer uit het getouw zien te komen.
Met veel gedraai en geduw en optrekken en sjravele onder de trappers lukte het om één voet over de onderste steunbalk te tillen, met twee handen me op te duwen en het ouwe lijf uit de smalle opening te wringen. De tweede voet kwam er achteraan, het slot van het fitnessmoment was dat ik weer recht stond, zonder kreukels, blauwe vlekken, én zonder dat ik mijn bölles een paar keer gestoten had.
Toen ik controleerde of alles naar wens liep....., omdat het zo leuk was moest ik de hele oefening nog een keer overdoen. Twee trappers werkten op dezelfde manier, daar had ik niets aan. Opnieuw, maar toen was het ook in orde.
En het werkt.

Ieder nadeel hep z.......
Terwijl ik over de vloer kroop en schoof fungeerde ik meteen als stofdoek. Het stof der jaren werd in ene opgeveegd door mijn broek.

Reactie toevoegen