30 januari 2024 weven

Op advies van de garenmeester heb ik tot eind januari gewacht met informeren naar de komst van het geverfde linnen waar ik al enige tijd op wacht. Het nieuws was nóg slechter! Het gaat zeker nog to eind februari duren, waarschijnlijk zelfs tot begin maart voordathet materiaal in de winkel ligt. Jammer, het is niet anders. Mijn"klant" is gelukkig heel geduldig. Nadat ik haar geïnformeerd had, kwam al gauw een geruststellend mailtje terug. Helemaal niet erg,ik heb alle tijd.

Ander nieuws van een heel ander front is de wever die in Suriname aan het werk is. Zo af en toe krijg ik een app met een vraag of een foto of filmpje met een beschrijving van een probleem, of, "ik geloof dat ik nu toch iets fout gedaan heb." Controle op afstand toont dat het meestal wel meevalt, dat er wel verder gewerkt kan worden.Als hij weer terug in den lande is, wordt er een presentatie gegeven in een theater in Landgraaf, over het hele project,
over het resultaat en mogelijk ook over de beoordeling van het werkstuk. 
Ik wil daar wel naartoe gaan.
 Een fragment van het weefsel. De gebruikte materialen zijn vooral katoen en lianen die in de jungle te vinden zijn.Het gaat om wilde katoen, die helemaal ontpit moet worden, gekamd en gedraaid wordt om als een soort lont in de gespannen ketting verweven te worden. Verder gebruikt hij repen gescheurd stof met de sprekende kleurenrijkdom van het land.

Reactie toevoegen