28 augustus 2023 regen, zon, regen, tuin, reis

Het weekend werd ingeluid met een dag vol extreem zware regenbuien. Dat was vrijdag. Op diverse plaataen stonden de straten blank, liepen kelders vol. Zelfs voor wie niet in veranderend klimaat wil geloven is het toch wel moeilijk om te ontkennen dat "het weer" echt anders wordt. Dank zij de voorzieningen die wat jaren getroffen zijn, hier in Grijzegrubben, hebben we veel minder last van straatbrede stromen water. De buffers die her en der gegraven werden vangen veel regen op en geven mondjesmaat af via de kolken onder de weg naar het riool. En dat helpt.
Zo een plensbui, zo een warme, stekende zon. Niets aan de hand, denk je. Tussendoor nog een hap onweer om vervolgens de volgende hoosbui over ons heen te krijgen.
De tuinman laat het een beetje afweten. Daarom zijn we zaterdag zelf aan de slag gegaan. Veel uitgebloeid spul moest gekortwiekt worden, distels vol pluizig zaad, acanthus, zwaar van rijpe korrels verdwijnen in de afvalbakken. Het is zó veel dat we nog twee zakken over houden. Onze buurman komt melden dat hij nog een bak leeg heeft staan, die kunnen we alsnog vullen. Dat helpt! Vandaag is de hele afvalberg meegenomen door RD4-medewerkers.
Een mail van Luistervilla. Hij biedt een reis aan naar Leipzig en Dresden. Een muziekreis met voorstellingen in Gewandhaus, in Semperoper, in de Opera in Leipzig. We hoefden niet lang na te denken, hebben meteen gereserveerd en de bevestiging is al binnen.
Alweer iets om naar uit te kijken.

En het weven?
Dat schiet er bij in.

Reactie toevoegen