27 april 2021 linnen

Een eerste proefweefsel lijkt op het eerste gezicht geslaagd te zijn. Maar helaas, in de ontwerptekening heb ik een fout gemaakt, of ik heb de tekening niet goed overgebracht op het getouw. Daar ga ik misschien vandaag wat aan verbeteren. 
Misschien, het is koningsdag, WillemAlexander heeft verjaardag, dat betekent zoveel als uitbundige pret! 
Vanavond kunnen we in het journaal horen en zien hoe zien en horen de feestgangers, al of niet illegaal, verging. Handhaven, regels die zijn bedoeld om ertegenin te gaan. 
Voor ons zal het wel weer het buitengebied worden, als we naar buiten gaan. Gisteren brachten we onze wandelschoenen naar de schoenmaker om gezoold te worden. En die zijn nog niet terug.
We zien wel. Tot zo lang kijken we naar wat foto's.
 Deze aaneenschakeling van vakwerkhuizen is een oude verzameling die Gen Brandt heette. Natuurlijk een landweg, niet verhard, maar wel steeds bewoond. In het voorste huis, met de luiken, woonden de dames Antje en Berta Snackers, waarvan Berta de contacten met de buitenwereld onderhield. 's Zondags naar de kerk, waarbij ze hard moest lopen om op tijd aanwezig te zijn. Er waren altijd wel mensen die voor een praatje te vinden waren. Berta ging op haar best gekleed naar de kerk. Altijd met hoed en handtasje. Hun keuken was bezienswaardig, een lemen vloer die op zaterdag, na de poets, versierd werd met fijn strooizand. "Sjuus e kerpet!" Het verhaal gaat dat vader Snackers een keer zo ziek was dat hij het bed moest houden. En dat de dochters hun kans zagen. Snel werden tegels gekocht en een tegelzetter legde een nieuwe vloer! Vanaf toen konden ze wekelijks schrobben.

Reactie toevoegen