26 mei 2019 vrije dag

We waren in Maastricht.Wanneer het voor mij de laatste keer was, ik weet het niet, maar er was weer heel wat veranderd, afgebroken, bijgebouwd, omgelegd, het gaat maar door en het gaat maar door. We gingen eerst naar Lumiere, het filmhuis annex café. We adden een arrangement geboekt, ontbijt, rondleiding en film.
Een alles-op-één-bord-ontbijt, nogal klungelig geserveerd door studentikoos personeel. Maar niet slecht van kwaliteit en voor ons was het voldoende.
De rondleiding stelde echt niks voor, na tien minuten was de rondleider aan het eind van zijn verhaal.
Tenslotte de film. The man who stole Banksy. Een documentaire-achtig verhaal over de graffiti-kunstenaar Banksy, die in Bthlehem diverse werken op de muren achterliet. En een groot werk, een soldaat controleert de papieren van een ezel, werd uit de muur gezaagd en verscheept naar overzee, galerie, om tenslotte niet verkocht te worden via een venduhuis. Al met al, vooral ook het verhaal van winstbejag door galeriehouders.

In Valkenburg was een klein popfestival: pop on top.
En waar kun je dat beter meebeleven dan on top? Juist, via het terras van het casino keek je zó uit over het hele terrein.
Daar hebben we dan ook even van "genoten".

Reactie toevoegen