24 maart 2024 licht

Categorie: 

Weven van diep zwart linnen vraagt nogal wat van mijn ogen, meer speciaal van mijn rechter oog dat het werk voor twee moet leveren. Als de zon uitbundig binnenvalt is er geen probleem. De zware bewolking levert wel problemen op. En daarom was ik aanvankelijk van plan om een nieuwe lamp boven het getouw op te hangen. Een hele opgave. Allerlei uitvoeringen maar niets dat geschikt was om oldoende licht te geven. Zelfs de blauw-gele Zweedse meubelgigant had niets dat voldeed. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de doe-het-zelver in Schimmert. Al vaker is dat de redder in de nood. En hij had nog ouderwetse TL-buizen van de goede afmeting. De laatste! Ze worden niet meer gemaakt. Wel in LED-verlichting en geschikt om te ruilen met de aanwezige buis. De aankoop was snel gedaan.
Maar...
Het verwisselen van de beide lampen zou een werkje van niks zijn. Het begon al met het losmaken van een beschermkapje. Te weinig kracht in de kluifjes om dat klaar te spelen. 
Alweer blij dat mijn neef ook in Grijzegrubben woont. Gisteren in de vroege avond heeft hij zijn kennis en handigheid gebruikt om de klus te klaren. 
Het verschil in lichtsterkte is werkelijk verbluffend! 
 

Reactie toevoegen