23 mei 2020 tuin

Het was weer prijs.
Gisteren en vandaag was weer tuinwerk te doen.
Gisteren moest de nieuwe laag grind vermengd worden met de oude, dus, harken!
Vandaag werd een hoekje van de tuin onderhanden genomen.
Aan de tuinkant van kippenhok en schapenstal, tegen de muur van de hondenren is zo'n plek waar van alles en nog wat terecht komt.
Het staat en ligt niemand in de weg, maar nu werd het toch tijd dat er opgeruimd werd. Er liggen klinkers, tegels, een cementspeciekuip vol zand, wat paaltjes, sommige al zo lang op de grond dat ze half vergaan zijn, bloempotten met en zonder barsten, en een stapel pannen, opgeslagen toen ze over waren, na het aanbrengen van een dakkapel. Dan liggen er wat in elkaar getrapte resten draad, roestig, prikkeldraad zonder doel en een rol nog bruikbaar draad. Het geheel werd onttrokken aan het oog door een hazelaar die naar willekeur gesnoeid wordt en daarom alle kanten uitgroeit, vooral hinderlijk.
De metselkuip heb ik eerst onderhanden genomen.
Het zand met een schop eruit gehaald, dat verstrooid tussen de bloembedden, toen de lastigste takken van de hazelaar geknipt, die naar de berm in de wei gebracht, en daarmee was er ruimte om te zien wat nog meer op te ruimen viel. De ouwe draad heb ik zo veel mogelijk nog meer in elkaar gebogen en tot kleinere pakketjes gevouwen. Maandag kan ik dat op de stoep leggen, met wat geluk komt een oudijzerhandelaar langs. Tiny was ondertussen al een tijd bezig met het uit de zachte bodem halen van allerlei soorten stenen. Een paar bakken droge bladeren, wat kleinere twijgen, alles naar de afscheiding tussen ons en de buurman.
Een uur of zo later was dat deel van de tuin "netjes"! 
Voor zo lang als 't duurt.
 De metselkuip is leeg, je ziet nauwelijks dat het zand verdeeld is.

Reactie toevoegen