2 mei 2021 "Strenge Meester!"

Categorie: 

Gitzwarte ogen, blik op onweer, kwaadgetrokken mond, eerste klas basisschool, ergens in de tachtiger jaren van de vorige eeuw.
Miesj was beledigd, ik had hem tot de orde geroepen. Nu weet ik niet meer waarom, wel dat het nodig was. Zo'n leerling waar je niet echt kwaad op kon zijn. Om zijn ongenoegen kracht bij te zetten kreeg ik deze toevoeging naar mijn hoofd. "Voor jou nog niet streng genoeg!", was mijn antwoord. En dat ontlokte hem dan nog meer gegrom.
Een leuke lummel, je kon er een klas van vol hebben. En als het moest werkten ze hard, en als het nodig was moest je ze tot de orde roepen.
Tegenwoordig is hij mede-directeur van een chocolade- en praline-atelier. Vanuit zijn opleiding zet hij hier mensen met een beperkte afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En dat doen ze met enorme toewijding. Vanuit de winkel heb je een doorkijk naar de productieruimte.

Maar nu, vandaag, moest de meester streng zijn voor zichzelf!
Toen de eerste inslagen geweven waren ontdekte ik een misser in de doorhaling door het riet. Een hiaat van 1mm! Maar wevend werd die mm steeds meer zichtbaar.
Je kunt doorgaan en je sussen met de gedachte:" Dat ziet geen mens!", maar je weet wel dat die fout er zit. Het geweven stuk nog eens controlerend zag ik op een andere plek een verdikking in het weefsel. Wat is er aan de hand? Twee draden door één opening, twee draden delen een ruimte van 1mm! 
Deze misser zit aan de andere kant van de ketting.
De oplossing is duidelijk.
"Strenge Meester!", niet lang treuzelen. De geweven lap ter grootte van een handdoek knip ik af, Mijn andere helft heeft al zig gezagd en ik ben bezig met het opnieuw doorhalen van de kettingdraden vanaf de plek waar de fouten zitten. Aan een kant ben ik al klaar, aan de andere kant schiet het aardig op.
Opnieuw aanbinden, en "aon de geng!"

Reactie toevoegen