18 maart 2024 weekend

Het was weer een druk weekend. Het begon al met een stevige spinningsessie op vrijdagavond. Onze spinningmaster is tijdelijk ietwat uit de running. Van de nood een deugd makend commandeerde hij vanaf zijn zadel ons naar hoge toppen, hoge snelheid, strsffe weerstand terwijl hijzelf met de armen over elkaar toezag hoe het kluppie afgemorkst werd. Maar we lieten ons niet kennen, door en door naar het einde, de coolingdown, het rekken en strekken.

Zaterdagmorgen stond het dorp op zijn kop. In het kader van Oranje-doet-en-wij-doen-mee werd Grijzegrubben opgefleurd met 17 bloembakken, die ook bedoeld zijn om het vele verkeer af te remmen. De werkzaamheden werden afgesloten met een "kleine lunch", alleszins de moeite waard. Naar goed Limburgs gebruik wordt een lunch afgesloten met een zelfgebakken produkt, een vlaai, een Linzer Torte, een cake, muffins, een royale keuze was bijeengebracht en werd ook goed aangesproken. De voorzitter van de buurtvereniging had mij uitverkoren om ook wat te leveren. Dat werd dus de beroemde Linzer Torte, toeërt op zijn Nuths. En na alle lekkernijen moest er
's avonds wel nog gekookt worden. Een smakelijke vegetarische pasta-ovenschotel.

Zondagmiddag was gereserveerd voor een concert van gemengd koor Canto Rinato, in Treebeek. Uit het repertoire was gekozen voor stukken die passen in de aankomende Goede Week, beschouwend, contemplatief. De kerk was helemaal uitverkocht, pastoor stond er verslagen bij! Om na het concert, het was al na half vijf, nog de keuken in te gaan was niet meer aan mij besteed. Dus dat werd "lekker vies eten", noemde Jos Brink dat ooit. En dat was het ook.
En vanmorgen vroeg op, om 08.00 uur kon ik de auto inleveren om een kras en lakbeschadiging weg te werken. Op de parkeerplaats van Gitek werd onze limousine gekust door een medesporter die de bocht iets te ruim nam.

Reactie toevoegen