17 juli 2021 getouw

Categorie: 

Het Franse getouw dateert uit 1989. Al die jaren is er een enkel mankement geweest, iets met het moederbord en een keer wat met de electronica. Maar verder heb ik er steeds met veel plezier op gewerkt. Menige meter doek is van de boom gerold en verder verwerkt. Als het om meer dan 20 meter ketting gaat maak ik gebruik van de directe schering. En daar hapert nu iets. De kettingboom is verbonden met een metalen staaf die uitmondt in een vierkante pin. Daar past een handel op waarmee je de boom kunt draaien en zo de ketting stap voor stap op kunt winden.
Daar is nu een hapering in gekomen. De metalen staaf en de kettingboom waren gelijmd en dat heeft heel wat jaren gewerkt. Maar de lijm is "op" en de staaf draait zelfstandig rond zonder de boom mee te nemen. Dus lange kettingen opbomen gaat niet meer.
Met de alles-voor-een-plak-chocolade-klusjesman-van-Gitek heb ik een afspraak gemaakt om met bouten de twee delen aan elkaar te zetten. Komende week zal hij komen kijken, vindt het zelf nogal spannend. Het werk dat hij bij zijn baas doet is steeds de moeite waard. Ik heb er vertrouwen in dat hij een oplossing heeft.
Nog een uitbreiding. Een toerenteller om het aantal omwentelingen bij te houden. Daar heb ik weer een andere vakman voor gevonden. Uit de wielerwereld een of ander ding-ding dat via bluetooth op de iphone af te lezen valt. ?. Ook hier is voldoende kennis aanwezig om goed werk te leveren. 
Zo lang kan ik daarom niet aan het werk. Alweer handdoeken, nu in katoen.

Reactie toevoegen