16 oktober 2022 herfst II

Een zaterdag zonder verdere verplichtingen. Niet op bezoek, geen verwacht bezoek, helemaal "vrij". Boodschappen waren gedaan, zo'n lekker luie zaterdag.
"Heb je zin om een rondje te lopen?", luidde ik een voorstel in. Het werd meteen goedgekeurd. Een vage route, langs het modelvliegtuigveldje en dan zien we wel.
Mijn betere helft mocht verder liezen.
Het liep lekker, weinig drukte, een fietser, een loper, ergens in de verte nog twee wandelaars. 
Het begon wel wat te betrekken, "maar dat trekt wel over!" 
Hadden we gedacht.

Voor vegetariërs en zij die het willen worden of af en toe een vega-dag inlassen, twijfelachtige paddenstoelen. Mooi om te fotograferen, hoe smakelijk ze zouden zijn laten we aan de kenners over. Maar je kunt je maaltje wel aanvullen met eikels, kastanjes, beukennootjes, in overvloed! We laten het achter ons, lopen door, het gaat serieus betrekken en we komen aan een stuk open veld. Jawel hoor! De eerste druppels tikken op mijn pet, ik neem maatregels om de hoorapparaten te beschermen. Capuchon over de pet. En dan barst de bui pas echt goed los.
Een holle weg biedt geen beschutting, de regen druipt van de bomen, het morsige pad loopt vol, kijk goed uit waar je loopt!
Het einde van de holle weg wordt gemarkeerd door een Maria-monument, we lopen door, eromheen, en volgen de geasfalteerde weg omhoog. Hier stroomt de regen wegbreed omlaag. 
Zie ik dat goed?

In de verte komt een ouder vrouwtje in een scoot-mobiel, gehuld in plastic, bergaf! Een sukkeldrafje. Ze zegt vriendelijk goeiendag, wij ook, de regen schept een band. We vervolgen onze weg, omlaag, omhoog.
De regen komt van rechts voor, ik moet de capuchon stevig vasthouden om niet helemaal doornat te worden.
Aan het einde van de weg moeten we naar links, ja, dat betekent dat de regn nu van achter komt. Wat nog droog was, wordt nu onderhanden genomen. Het maakt allemaal niets meer uit, zó nat werden we al lang niet meer.
We komen op de weg die rechtstreeks naar Grijzegrubben voert. En of het zo hoort, de regen houdt op!
Het duurt minstens drie kwartier voor we enigszins droog gewreven en droog gekleed zijn. 
De garage hangt vol met natte jassen, broeken, truien, ondergoed, sokken, pet, schoenen. 
Leuke wandeling!
 

Reactie toevoegen