14 juni 2021 hondsdagen

Als het vroeger rond deze dagen echt warm was, noemde men dat de hondsdagen. Waar de uitdrukking vandaan komt weet ik niet. Wel dat Hugo Claus een roman schreef met die titel. Ik heb het ooit eens gelezen, maar het is verzonken in de tijd. Toch weer eens opzoeken. Toen ik vorig jaar opnieuw " het verdriet van België" las, heb ik er echt van genoten. Herlezen van boeken na weet ik hoe lang is ook al zo zalig om te doen. De jaren hebben hun werk gedaan, je leest nu veel meer dan destijds.
De Buddenbrooks van Thomas Mann, ook zo'n kanjer.
Enfin, tegenwoordig is de warme zomertijd te wijten aan de opwarming van de planeet, volgens geleerden.
Soms denk ik wel eens, als over 200.000 of 300.000 jaar de dan nog levende bevolking van deze, onze aarde, archeologisch onderzoek pleegt, de conclusie moet zijn dat er "toen toch wel een heel vreemde mutatie in de evolutie heeft geheerst over onze wereld, een soort die er echt een puinhoop van heeft gemaakt. Die met eindeloze conferenties dacht iets bij te dragen aan het behoud van wat er was en wat er zeker moet blijven."

Blijven we bij het heden. Bij het verzoek om nog meer theedoeken.
Zulke basale vragen als welk katoen, welke kleuren, welke patronen, welk formaat, hoeveel voor de winkel? En daar moet ik beslissingen in nemen.
Er zijn ergere dingen. 

Reactie toevoegen