12 februari 2021 winterwandelen

Vandaag hebben we een tocht gelopen rondom kasteel Schaloen, Valkenburg. Bij de wandeling hoorden enkele happen en dranken, een deal, zogezegd. We startten met een portie Apfelstrudel met warme chocomel. Vanwege de onoverkomelijke corona moesten we dat buiten het café nuttigen en drinken.

  


Een houten vorkje, een kartonnen bakje, opgepropt in de auto, vraagt dit om enige behendigheid om de lekkernij vlekkeloos naar binnen te werken! Maar het was zó lekker dat je niets verloren liet gaan. En met uitzicht op het kasteel was dat geen straf. We kregen een routebeschrijving mee, als ik ze bekijk komt dat wel heel bekend voor. Dat was een paar jaar geleden, in een ander seizoen. Dus..
Op pad. En dat hebben we geweten. Sommige stukken van het traject liepen over open velden. En daar stond een straffe wind uit het oosten. Het maakte meteen duidelijk dat daar niet enkel Wijzen vandaan komen! De gevoelstemperatuur was, volgens de weerman, -15 graden. En dat is écht koud. Een geluk dat de paden nog stevig bevroren waren. Vorige week nog een dag of drie regen, de kapotgetrapte grond was nu in grillige partijen en reliëfs bevroren! Voorzien van een steunstok, Nordic Walking, hebben we de tocht eigenlijk moeiteloos volbracht.
Weer aangekomen bij het kasteel werd het volgend hapje geserveerd. Een portie lekkere, knapperige, Vlaamse friet met een stevige kroket. En dat werd ook in de auto verorberd.
Al met al een heel geslaagde dag en een mooie wandeling met veel afwisseling.

Reactie toevoegen