9 september 2023 nog meer weer

Vier dagen verder en het is nog steeds héél warm. Te warm om iets te werken of een wandeling te maken door de velden, die er overigens al heel kaal en dor bijliggen. De agrariërs werken zo'n beetje dag en nacht om gemaaid gras, tarwe, gerst, koren droog binnen te krijgen. Voor het eind van de week is wat afkoeling en regen voorspeld.
We gaan het zien.
Gisteren hebben we een welbestede dag doorgebracht in Heerlen en Kerkrade.
Voor de afzetting van de borders zijn nieuwe paaltjes nodig. Na zo'n veertig jaar beginnen de oudjes te breken en te brokkelen. In de grote Baumarkt bij het "mooiste stadion van Nederland" vind je praktisch alles op bouw- en tuingebied. Nu gaan we rekenen hoeveel paaltjes we denken nodig te hebben en hoe we dat karwei aanpakken.
Daarna gingen we naar het centrum van Heerlen. We hadden een afspraak gemaakt om een kraamvisite te doen. In een huis dat ondersteboven staat van verbouwing was een dochtertje geboren, Roos. Alleszins de moeite waard om een zelfgeweven cadeau aan te besteden, maar door alle gedoe rondom de gezondheid ben ik flink achterop gekomen. Een mooi kindje, maar als je haar in je schoot gelegd krijgt, weet je niet zo goed wat je dan moet doen.
We maakten het niet te lang. Volgende adres was de officiele geopende boekhandel op de vierde etage van het warenhuis in het centrum. We waren er al eerder, maar wat wil je? De aanpalende lunchroom had nu wel plaats.
De gekozen gerechten waren van een voortreffelijke kwaliteit. 
En gisteravond sloten we de dag af met fitness en spinning. Dan voel je de warmte wel dubbel. Het was niet druk, voor menigeen te warm.
Een mooi glas Primitivo functioneerde als slaapmuts.

Reactie toevoegen