6 juli 2021 inhalen

Kleinwalsertal blijft onze favoriete vakantieplek. Na 34 jaar heeft het nog niets van zijn charme verloren. Er is veel veranderd, veel bijgebouwd, parkjes uitgebreid, nieuwe liften en cabinekabelbanen, winkels zijn gesloten, nieuwe geopend. En het wandelen! Dezelfde paden, dezelfde rivier, dezelfde kapelletjes, vaste punten in een nauwelijks veranderend landschap.
We komen thuis!
      

En dan hadden we deze vakantie ook nog eens een feestelijke dag te herdenken, we waren 50 jaar getrouwd! We willen geen groot feest, geen versierde voorgevel, geen serenade van de fanfare, een paar goeie vrienden en bekenden wisten ervan en die reageerden dan ook, op afstand.
Het hotel wist wel dat deze datum een belangrijke was. Toen we 's morgens beneden kwamen aan het ontbijt, was de tafel feestelijk aangekleed.
 "Onze" tafel, die de chef-ober reserveert voor ons. Een feestelijk boeket, dat helemaal uit Nederland besteld was en bezorgd! Nieuwsgierige gasten, die de versieringen zien, vragen wat er te feesten valt.
"Goldene Hochzeit!" En dan komen de complimenten dat we al zo lang samen zijn en nog vele jaren kunnen doorgaan.En dat het hard werken is. Enfin, we geven ze maar gelijk. Ondertussen rinkelt de telefoon, berichten om te feliciteren.
's Avonds is de tafel nog steeds feestelijk versierd. Het dessert, Apfelküchle mit Vanilleeis, wordt geserveerd met spuitende vuurwerkfonteinen. Ja, dan ben je wel even middelpunt van het restaurant. Maar het maakt een dag wel een echte feestdag.
       

Reactie toevoegen