5 december 2020 kijk wie rijdt daar....

 
Ja, het is de Sinterklaas van vroeger niet meer, gezeten op een wit paard, trouw terzijde gestaan door echte zwarte Pieten.
Geen roetveeg-, geen regenboog-, geen huis-, tuin-, of keukenpiet, neenee, het betere werk, rechtstreeks uit een pot zwarte schoensmeer.
En de baas zelf? Helemaal in de plooi, alle plakkerige vingers en handjes van de kinderen die vorig jaar de staf mochten vasthouden weggepoetst door de poetspiet, zodat de goedheiligman zijn witte handje wél loskreeg van zijn gouden staf.
Maar het goedgelovig volkje in Grijzegrubben was niet minder onder de indruk toen de verrassing langs de huizen kwam en met royale hand een cadeautje uitdeelde. En de kinderen? Wat een verrassing, wat een pret!

De goedheiligman bleek goed op de hoogte te zijn van de gewoonten en bezigheden van de kijkers langs de kant. Zo wist hij meteen dat ik aan fitness doe bij Gitek! 
Tja...zijn bril hè, zijn bril! op die kleine accenten moet je als sint heel goed letten. De kleine rakkers hebben het zó in de gaten wie er onder de fluwelen cape verstopt gaat.

 

Reactie toevoegen