25 januari 2021 winter

Vanmorgen was het weer eens zover. Een behoorlijke laag sneeuw over huizen, auto's, velden, tuinen.
Al de tweede dag dat het op winter lijkt.
En na de sneeuw volgde ook alweer dooi. De zon brak door, de temperatuur liep wat omhoog, de wandelaars trokken de winterschoenen aan en gingen op pad.
We hebben ons aangesloten bij het leger wandelaars. En dan proberen we zo veel mogelijk paden, veldwegen en onverharde routes te lopen.
Gisteren is dat weer aardig gelukt.
We sloegen links een brede veldweg in, een zijweg van de Horenweg. We hadden die weg nog nooit gelopen, altijd gedacht dat het ergens dood liep.
Vorige week zagen we een nieuwe bewoonster van Grijzegrubben met haar hond die weg lopen.
Haar informatie maakte ons nieuwsgierig. En gisteren hebben we die weg dus gekozen. Schuin omhoog, een bocht, en dan versmalt hij tot een paadje.
 Op de achtergrond de huizen van de "Kriemesjkolonié", een naam die uit een tijd stamt dat je dat nog kon zeggen zonder dat je "discriminator" genoemd werd. De geschiedenis van de wijk ken ik niet. Ik weet niet beter dan dat die huizen er stonden en staan zolang ik me herinner.
Je loopt achter weilanden langs, afgeschermd door meidoornhagen, nog een bocht en dan loop je schuin omlaag naar een verharde veldweg, die uitmondt in Hunnecum. Maar je kunt die weg ook oversteken en dan je wandeling vervolgen over weer een veldweg die overgaat in een smal glibberig paadje, veelvuldig gebruikt door veldrijders, mountainbikers.  Uit voorzorg hadden we stokken meegenomen, die komen nu goed van pas. En ten slotte kom je uit op de verbindingsweg Helle Hunnecum. Bij een bank met een koperen inscriptieplaatje uit 2012. We zijn op bekend terrein, gaan naar rechts, naar links Nelisweg, "genHel", Halverwege naar rechts, richting Terstraten, naar links de verharde verbinding naar Schimmert, even naar rechts, "Nuuj hoes", op de kruising naar links, rechts langs Thermiek '54, een modelvliegtuigclub, naar Nuther kruis, rechts naar Grijzegrubben terug.

Een mooie wandeling! 

Reactie toevoegen