24 juni 2024 wreed accident 3

Wonderlijk dat je met een vreemd aanvoelend kussen toch goed slaapt. De handdoeken die het kussen moeten beschermen heb ik nog een nacht gehandhaafd. Maar het is weer niet nodig gebleken. Bij de minste beweging voel ik wel de gekneusde ribben aan de linkerzijde. Daar had ik gisteren nog geen notitie van genomen. Net zo goed als de rechterduim. Wordt ook steeds gevoeliger. Dokter heeft evenwel geen breuk geconstateerd. Daar vertrouw ik dan maar op.
Maar buigen en strekken is moeilijk. De dag vergaat in alle rust. Ik kom eigenlijk tot niets. Zoek een beetje waar ik wat voel, meer is het niet.
Als de bel gaat is dat weer schoonzus. Deze keer met een grote pot GRANOLA!
"Die heb ik vanmorgen nog gemaakt. Zó lekker!" 
Het pleister wordt gecontroleerd, goed bevonden, mag blijven zitten.
Mijn spinningvriendin appt of ze op bezoek mag komen. Ofschoon ik het zeker leuk zal vinden, ik schuif het door tot na nog enkele dagen rust. 
Vandaag zorgt Tiny voor een warme hap, meer dan voldoende om er twee dagen van te eten. Heel lekker, ze heeft het koken nog niet verleerd, al vindt ze zelf dat het maar matig is. Ik ben blij dat ik nog niet aan de bak moet.
Later in de middag staat Philip aan de deur. Hij is wel erg geschrokken van de foto en wil weten of hij vanuit zijn vakgebied iets kan betekenen voor een gevallen ouwe man. Hij lepelt uit het niets een aantal oefeningen op die ik een paar keer per dag moet doen.Vooral de duimoefeningen kosten moeite, zijn pijnlijk. En de duim is behoorlijk gezwollen! Bijna dubbel zo dik als de andere. Van een eerdere keer vallen hebben we nog een doosje putty, een kneedmassa waarmee je minder of meer kunt trainen. Na wat kneden merk je een lichte verbetering. En ik realiseer me terdege dat het iets van de lange adem zal worden.
Vreemd genoeg voel ik nergens echte pijn, ik probeer met tikken tegen mijn duim, maar ik voel niets, daarmee concluderend dat er geen breuk of scheur in de botten zit. Alweer blij met zoveel geluk.
Een uitgebreid telefoongesprek sluit de dag af.
(wordt vervolgd)

Reactie toevoegen