22april 2022 gingko

Om een extra retourrit naar huis te besparen zouden we na het bloedprikken bij Adelante, ik moest me nuchter aanbieden, doorrijden naar de Zweedse meubelgigant. Na heel lange tijd wilden we er ontbijten. Het was redelijk druk, maar niet onoverzienbaar. Al met al is het gebodene niet echt onverteerbaar, het sap is zelfs heel goed, de koffie en thee nodigen uit om nog een kop te tappen. Bovendien krijg je een doorsnede van de Limburgse en grensoverschrijdende bevolking, bezig aan het ontbijt. Niet allemaal even verheffend.
Na de laatste slok koffie wil mijn betere helft wel nog wat door de magazijnen en toonkamers drentelen. Er zijn steeds nieuwe onmisbare artikelen in de showrooms te vinden. We kiezen de pijlen, "zo zie je alles", om een of andere reden lopen we tegen de draad in, spookrijders dus, maar tot ongevallen komt het niet.
Op de glasafdeling is het raak. Glazen versierd met een gingko-motief. "Die passen helemaal bij de cake van de koffietafel na de crematiedienst!", waag ik op te merken. Wat jaren geleden al weefde ik de wade in groen-blauw met een applicatie van drie gingkobladeren! Even verder staan warempel ook nog koffiekoppen met hetzelfde motief. Ik doe er het zwijgen toe. We wilden alleen maar wat rondlopen en kijken.
Bij de kassa bewijst zich de formule van het goedkope ontbijt gecombineerd met een wandeling door de Zweedse winkelgangen.
Een rek om het beeldscherm van de pc hoger te zetten, twee keer drie voorraaddozen van een net ander formaat, een rol inpakpapier, een afvalbakje voor de keuken.

Reactie toevoegen