20 september 2021 weekend

De spinningles van donderdag viel mee, geen klachten daags erna. Dat moedigde aan om ook de volgende dag op het stalen ros te klimmen en mee te doen met de spinning van vrijdagavond. Niet echt gemakkelijk, maar wel heel leuk om mee te fietsen. Deze lessen zijn nooit saai, zijn steeds pittig, je stapt nooit af met het gevoel van:" Was dat het nu?" Je hebt wel wat geleverd. Thuis gekomen dronken we een glas voortreffelijke Chardonay uit de kelder van Therèse en Astrid. 
Onze tuinman is nog steeds herstellend van een gemene val, tijdens het werk. Dat was in juni, de berichten die we krijgen zijn hoopvol. Maar het vraagt wel veel eigen werk in de tuin. Vooral snoeien en stilaan het harken van de gevallen bladeren. Aan dat werk is zaterdag grotendeels opgegaan. Je hebt nauwelijks met de heggenschaar of met de snoeischaar wat in het rond gehapsnapt of de groenbakken puilen alweer uit.

Zondag waren we al voor tien uur onderweg om een wandeling te lopen in en rond Elsloo. Een tocht van 8 km, aangeboden door ANWB. Een wandeling uit een serie van 10 stuks.
Het was niet echt een top-wandeling.
Een lange aanloop door nieuwbouwwijken, dan rond een paar regenwaterbuffers, een heel stuk langs het kanaal, links, links, terug langs hetzelfde kanaal. Daarbij kwam dan nog dat je het water nauwelijks zag vanwege dichte begroeiing. 
    
Elsloo is het enige dorp in Nederland waar een deel van de bestrating uit kasseien bestaat, een marteling voor wielrenners en hobbyisten. Om deze dapperen te eren staat aan het bijna laagste punt een momunment gemaakt van cortènstaal. En, toeval of niet, een aantal fietsers zwoegden naar boven, waarbij enige e-hulp de taak wel vergemakkelijkte. Dit deel van de wandeling is verreweg het meest boeiend. Ze voert door het park van het kasteel, waar een paar mooie uitzichten te vinden zijn. En wood-carving kunst.
De zondag werd verder besteed aan een lunch in Schimmert, heel smakelijk, royaal en aangenaam op het terras.

Reactie toevoegen