20 0ktober 2021 weven!

Categorie: 

Mijn besluit om te stoppen met weven, na een periode van pakweg bijna 50 jaar, werd abrupt teniet gedaan.
Wat is het geval?
Een regionaal huis-aan-huis-weekblad heeft een mooi idee om krant en digitaal te koppelen. Bijzondere onderwerpen, hobby's, verzamelingen wil het blad in het zonnetje zetten. Met een artikel/interview in de krant en dat wordt dan gesteund of geïllustreerd met een film op youtube! Via vrienden werd ik benaderd met de vraag of ik daar aan mee wilde werken. Het bloed dat kruipt... ik had niet lang nodig om mijn besluit terug te draaien. Reclame voor mijn ambacht, anderen misschien inspireren om ook te weven, hoe mooi kan het lopen?
Welnu, verleden zaterdag was het zover. "Moeder en zoon" belden om elf uur aan met de vraag of ze naar het weefgetouw van mevrouw mochten komen kijken, want ze hadden gehoord dat......
Grote verbazing dat mevrouw niet de aangewezen persoon is, maar de dienstdoende portier!

Dat was het begin van een opnamesessie van enkele uren. De cameraman had gaandeweg steeds nog betere ideeën om te filmen. Ingewikkelde lenzen werden tevoorschijn gehaald om weer een speciaal shot te maken. 
En omdat het bezoek heel graag een getouw in werking wilde zien had ik in de voorgaande week een ketting geschoren, op het getouw gezet, doorgehaald door hevels en riet, aangebonden, twee patronen ingevoerd en een stuk geweven om het spontaan te doen lijken!
  
En dit armbandje moest "zoon" wat enthousiaster maken, hij had geen zin om met mam mee te komen. Maar met dit bandje wilde hij scoren bij zijn vriendinnetje! Hopelijk heeft hij succes.
Maar...
omdat nu een ketting van drie meter op het getouw staat, moet ik weer aan de slag, want ik gooi dat mooie materiaal echt niet weg. Houdt mijn andere helft een leuke shawl over.

Reactie toevoegen