16 juli 2018 groente

Toen we pas in Grijzegrubben woonden, wilde mijn betere helft een groentetuin.
"Prima, ik graaf het stuk wel om, maar verder is het jouw tuin.", was mijn antwoord.
Zo gezegd, zo gedaan.
Een groentetuin vraagt wel dagelijkse zorg, op tijd bemesten, onkruid wieden, slakken en rupsen weren.
En oogsten. 
Alle kroppen sla zijn op enig moment eetbaar, kolen evenzo, radijsjes, je kunt niet zonder helm de tuin in,
schieten uit de grond, worteltjes behoren in zanderige bodem gezaaid te worden.
Enfin.
Als klap op de vuurpijl kwam er regelmatig verslag van een groentetuin van een vakman, die dat al minstens veertig jaar met plezier deed.
Groenbemesting, aardappelen rooien, stalmest ondergraven, boontjes plukken, meestal te veel om alleen te eten.
En als je aanbiedt dat "men" gerust wat kan komen plukken, oei, even geen tijd, even heel druk, werk werk werk, vergadering.
Geplukt, schoongemaakt, in hapklare stukjes gesneden, thuisbezorgd, ja, dan wel, maar voor vandaag en morgen heb ik al.
Tja.....

Nu hebben we wel weer wat groente.
Gekregen van atelierbezoekster. 
 
                peertomaat                                                           oranje quartz  tomaat
De puntpaprika groeit met de dag, alleen de palmkool wordt verslonden door rupsen en slakken.

Reactie toevoegen